Köpvillkor

Senast uppdaterade: 2021-09-15

Du måste vara över 18 år för att få genomföra en beställning på Posterkid.se. När du gör en beställning så godkänner du våra villkor. Du godkänner även vår personuppgiftspolicy samt samtycker till att vi sparar dina uppgifter.

Efter att du lagt en order kommer en orderbekräftelse till din mail, den mailadress som du angav i din beställning. Det är ett automatiskt mail och är endast en bekräftelse på att din order är mottagen hos oss. Kontrollera din orderbekräftelse så att din beställning blivit korrekt. Upptäcker du något fel kontakta vår kundservice så snart du kan. Extra viktigt att du kontrollerar specialbeställda produkter så att du angett rätt information till produkten så som t.ex namn och datum och kontrollerar stavning. Det är inte säkert att din order hinner ändras eller stoppas efter att din order är lagd om din order redan gått vidare till vårat lager. Det är viktigt att du uppger rätt namn och adress så att ditt paket skickas till korrekt adress.

Priser
Moms ingår i priset. Skulle det uppstå uppenbara felaktigheter så som fel pris förbehåller vi oss rätten att justera felet i efterhand. Vi kontaktar alltid dig på din mailadress du uppgav i din order om vi upptäcker ett fel som vi måste korrigera. Du kan alltid makulera din order om du inte är nöjd med det korrigerade priset.

Tillägg av ram

Vid köp av ram ingår inte inramning.

Leverans utanför Sverige
Det går att beställa posters och via vår internationella sajt: Posterkid.com.

Klarna Checkout!
Välj faktura, konto, VISA Mastercard eller internetbank, allt utan avgifter.
Klarna Checkout garanterar dina varor. Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina varor.
Genom Klarna Checkout erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Reklamation och ångerrätt
Det är lämpligt att du som kund ankomstkontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta Posterkid kundservice via e-post: kundservice@posterkid.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen. Defekta produkter som returernas till Posterkid bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen. Posterkid förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i de fall identisk vara ej finns tillgänglig.

Privatkonsument har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Om varan har hanterats så den har mist sitt fulla värde så blir det avdrag på återbetalningen. Originalförpackning måste vara möjlig att använda igen. Produkten måste vara i sådant skick så den går att sälja igen. Posterkid.se förbehåller sig rätten att göra avdrag för värdeminskningen.Viktigt att fraktsedlar inte sätts fast på originalkartong.

Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta Posterkid på kundservice@posterkid.se. Returfrakten bekostas av konsumenten.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt. Exempel på dessa varor är posters/canvas med personliga tillval. Om en vara är transportskadad skall Posten kontaktas omgående för reklamation. Acceptera ej ett paket som ser skadat ut. Om varan är feltryckt går det naturligtvis att reklamera. Kontakta då Posterkid.se omgående vid mottagande. Reklamation av feltryck måste göras inom 30 dagar från det vi har levererat varan.

Transportskada
Om en vara från Posterkid skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till fraktbolaget.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Posterkid kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Posterkid befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt
Posterkid förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Posterkid rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Posterkid skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

Om du har några frågor så kontakta oss på kundservice@posterkid.se
Vi har F-skatt och vårt reg nr är 559330-9379.

Leveranstid
Vi skickar ditt paket inom 1-3 dagar efter lagd order, detta gäller alla våra posters. Se vid varje produkt vilken leveranstid som gäller för respektive produkt. Med dagar menas arbetsdagar. Innehåller din order flera olika produkter kan det hända att din order levereras i flera olika paket som skickas från olika lager.

Leveranssätt
Schenker, DHL eller posternord
Ditt paket skickas med postnord, DHL eller Schenker och levereras till ditt närmaste ombud, t ex din lokala livsmedelsaffär, och du hämtar ut det på en tid som passar dig, efter att du blivit aviserad via sms eller brev. 

Flera sändningar
Ibland kan det förekomma att vi skickar din order i flera paket och även som flera sändningar. Det kan betyda att paketen kommer fram olika dagar. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Leveranser aviseras via sms (primärt) alternativt e-post (sekundärt). Paket ligger kvar hos ombud 14 dagar efter avisering.

Produktavvikelse

Det kan förekomma mindre avvikelser bland de personligt framtagna posterna. Detta beror bland annat på namnets längd eller om andra uppgifter skiljer sig från exempelbilden som visas för produkten. Tänk även på att de färger ni ser på datorskärmen inte alltid överensstämmer med verkligheten. Det beror hur väl din datorskärm är inställd.

I vissa fall kan det förekomma att en produkts storlek inte är i rätt proportion till andra föremål i miljön de visas i. Vissa posters har en design som innebär att namnet skrivs med liten bokstav. Detta är då en del av designen och inte ett fel som går att reklamera.

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker ni skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportören Schenker och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall ni kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

För ej uthämtade varor debiteras en avgift på 200kr per paket. Det gäller även om din order är uppdelad i flera sändningar. Har ditt paket gått i retur men du fortfarande vill ha din order så får du lägga en ny order på vår hemsida.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (GDPR).

Priser & Kampanjer
Det går ej att kombinera olika erbjudanden. Vid erbjudanden att köpa X men betala för Y, räknas den billigaste bort från slutpriset.

Övrigt
Vi reserverar oss för felskrivelser gällande pris och produktspecifikationer och fraktpriser.

Om Posterkid

Posterkid drivs av:

Custom Arts & Prints Nordic AB

559330-9379

Print A Lot AB
c/o Mindpark Lund
Bytaregatan 4D
222 22 Lund